De "grenscrossers" zijn klaar voor eerste cross.

19/04 Essen (2910) Dit weekend organiseren de Grenscrossers hun eerste crossweekend. De mensen kunnen heel wat spektakel verwachten.

Een groep vrienden, allemaal autosportfanaten, kwam na hun eigen crossavonturen in andere gemeentes steevast een frietje steken in frituur ‘t chaleke. “Daar is het idee ontstaan,” vertelt medeorganisator Juan Van Hasselt. “Zo gezegd zo gedaan.Nadat de gemeente groen licht gaf voor ons evenement zijn we op zoek gegaan naar een terrein, sponsors, …. . Maar zeker niet te vergeten de regels van een dergelijk evenement onder de loep nemen. Want veiligheid is uiteraard belangrijk.Deze staan uitvoerig beschreven op onze website.”

Spektakel

We hebben er voor gekozen om een heel weekend aan te bieden. Zaterdag staan er de drie uren races voor de jeugd, dames en duo’s op het programma. Zondag staat onder meer de bangersrace op het programma. Dit zijn vooral zware auto’s zoals Jaguar, Volvo, Mondeo,… die speciaal zijn omgebouwd met ijzeren geraamtes en verstevigde deurplaten om de chauffeur te beschermen. In deze race mogen de auto’s botsen tegen elkaar. Dit is best een zware race omdat de bestuurder heel wat klappen krijgt, toch gebeuren hier zelden ongelukken. Een lichtere variante is de balkenrace waar enkel licht contact toegelaten is. Een andere leuke race zijn de duo’s die omgebouwd zijn met een Engels stuurhuis. Zo moet diegene die op de passagiersstoel zit sturen en diegene die links zit gas geven en schakelen. Ook worden er speciale prijzen voorzien. De oudste wagen, de best gepainted, de meest vernielde. Dus voor de toeschouwers spektakel verzekerd.

 

Foto: Dirk van de Velde

Kris Peeters

--> http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/essen/de-grenscrossers-zijn-klaar-voor-eerste-cross.aspx#

Crossen door de regen.

22/04 Essen (2910) De eerste autocross van 'de grenscrossers' kreeg geen hulp van de weergoden. Zaterdag kon het volledige programma worden afgewerkt. De regenval in zaterdagnacht zorgde ervoor dat er heel wat auto's niet konden starten op zondag. Toch was het dit weekend in de Verbindingstraat een spektakel. Heel wat crossliefhebbers uit de buurt en van verder weg zakten af om naar de racende auto's te komen kijken.

Foto Mia Uydens

Kris Peeters

--> http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/essen/crossen-door-de-regen.aspx